Zondag 3 augustus “Snorkelen, vissen en Indianen”

Vandaag word ik weer eens te vroeg wakker. Grmmmblll, de buren hebben kinderen en zijn gisteren ingetrokken. En nu hoor ik die koters… Bah, alsof ik thuis ben…. :-(

Tegen half negen lopen we naar boven naar het lighthouserestaurant waar we ontbijten. Ik doe vandaag iets rustiger aan en neem 1 bord met warm eten (het is ook zooo lekker!!). Ik top het af met 4 croissantjes en allerlei heerlijke kleine zoete amuses… Liesbeth doet het normaal, als thuis: toast met boter en ham (en omdat het er toch ligt: meloen en ananas…

20140803-203416-74056473.jpg

Na het ontbijt gaan we nog even snel terug naar ons appartement om vervolgens tegen 10 uur 20 opgepikt te worden door een pick-up van Mr. Kwai die ons naar de pier zou brengen. Een aardig Portugees stel zit al achter in de pick-up, dus daar kletsen we ff mee. Even socializen weet je….. Bij een ander familiehotel pikken we twee Nederlandse families op met kinderen (ach ja, waarom niet nog meer kinderen )…
Bij Lonely Beach en zijn (tegenwoordig alles in het Russich aangeprezen?!) pier gaan we aan boord van een gezellige Thaise Hoerensloep (zonder hoeren uiteraard, het verhaal wordt ook door minderjarigen gelezen, het is slechts een manier van spreken). We krijgen voordat we vertrekken eerst allerlei fijne pilletjes uitgedeeld (ecstasy? Dat wordt een interessante trip…). Nee, het zijn anti zeeziekpilletjes… Ok dan, beter veilig dan spijt (das een mooie vertaling).. Joepie! We gaan snorkelen en vissen…

Eerst de ruwe zee over. Als een ware zeepiraat met echte zeebenen en nog geen druppel alcohol in zijn bloed staat Chrizz (arrrr, matey…) standvastig op het dek en en overziet de golven en de horizon…. Het Portugese meisje zit wat bleekjes in haar ligstoel, maar Chrizz kijkt door zijn verrekijker en stelt haar gerust. Arrr, nog een tot twee zeemijl…. Aangekomen bij de plek van bestemming wordt het anker uitgegooid door Pai, een van mijn Thaise piratenbemanning (met stoere zelf getekende bic-tattoos).

Maar wacht eens Liesje, ik zie zonder bril helemaal geen fluit! Hoe ga ik dat doen met snorkelen? Enigszins uit mijn comfortzone (maar met mijn gopro) ga ik zonder bril (op de tast) naar het benedendek en pak een paar goggles met snorkel, spuug op commando van Liezl in de kijkers en spring over boord. Aaaahhhh, ik verzuip….

Een typisch geval van een claustrofoob met een duikbril in een onbekende omgeving…. Ik stap bijna in een enorme zee-egel, maar kom eerst pas op adem als Liezl mij een korte duidelijke uitleg geeft hoe ik moet snorkelen…. Brrr, da was ff eng… Ik heb het snorkelen snel onder controle, al zie ik nog steeds niet alles ff duidelijk onder water. Wel gaat er een enorme wereld voor mij open! Wow! Levend koraal, met blauwe schelpen en rare streepjesvissen en papagaaivissen (zegt Liesbeth, maar ik zie alleen maar lichtblauwe schimmen met gele vinnetjes)… De gopro zal meer duidelijkheid geven hoop ik… Op een gegeven ogenblik heb ik het wel gehad…, een beetje achter vissen aanzwemmen…. Ik vis ze zelf wel uit t water! Ik klim op de boot, ontleed de gopro (die op de een of andere manier altijd vastloopt…. :-( ). Ik pak een hengel, maar heb geen geluk… Wel zie ik naast de zebravissen die ook rond de boot zwemmen ook een barracuda! Caramba! Die wil ik vangen! Even verderop zie ik m als een speer uit het water springen met een gigantische snelheid…. Wow!

Ik vang helemaal fucking nix…. Bah! We lunchen met noodles, kippenpootjes en vers gevangen visjes). Deze visjes zijn o.a. gevangen door een van de Nederlandse kinderen…. Hierna gaat de boottocht naar een ander eiland waar gesnorkeld/gevist kan worden… Hier is het water echter verschrikkelijk troebel, dus ben ik weer snel op de boot om te vissen. Gelukkig heeft Kapitein Chrizzlo een 4-pack Changbier meegenomen…. Dat maakt de pijn wat dragelijker. Wederom vangt hij nix… En dan is de tijd van de boottrip al weer voorbij…. Op naar de pier over hoge golven (jihaa!!)

20140803-220933-79773127.jpg

20140803-221004-79804164.jpg

20140803-221232-79952441.jpg

20140803-221325-80005215.jpg
Bij de pier lopen we langs alle souveniersstalletjes en Liesje koopt n prachtige schelpring (redelijk tot goed afgedongen door haar partner). We stappen in de pick-up en worden terug naar ons hotel gebracht.

In het appartement blijkt dat we echte roodhuiden geworden zijn, ondanks het goed insmeren. Zo zie je maar…, zelfs op n redelijk bewolkte dag…. We smeren ons in met aftersun en bekijken een aflevering: Orange is the New Black… Wat n rotwijf, die Vee!! (Karakter uit o.i.t.n.b.)

We besluiten, over het strand, naar cocktailbar Filou te gaan. Voor n goede cheeseburger en uiteraard fijne cocktails! ;-)

20140803-222129-80489828.jpg
En over t strand, lopen we ook weer terug naar ons hotel. Nog ff bloggen en dan slapen….nog twee nachtjes….

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

4 comments on “Zondag 3 augustus “Snorkelen, vissen en Indianen”

 1. Noëlle on said:

  Lekker aan het genieten zie ik. Mooi hoor! Nog een paar dagen en dan helaas weer voorbij. Maar volgens mij hebben jullie een mooie reis gehad!

 2. Da Chrizz on said:

  Jazeker Nollie. Het ging wel totaal anders dan met jou, maar dat lijkt mij ook logisch ;-) . Ko Chang is een mooie afsluiting…. Jij ook genoten met Estelle van jullie korte vakantie?

 3. Noëlle on said:

  Jazeker genoten met Estelle. Helaas was het maar kort. Gelukkig heb ik nog aankomend weekend een leuk skateweekend in het vooruitzicht! Zin in!

 4. Da Chrizz on said:

  I know! 3 provinciën tocht….

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

HTML tags are not allowed.

Protected by WP Anti Spam